۱۸ فروردین ۱۴۰۴
همزمان با کاهش ارزش پول ملی، ارزش ارز کشورهای دیگر در سالهای اخیر افزایش یافت. برخی افراد تصمیم گرفتند بر اساس ارزهای خارجی سرمایهگذاری کنند. این افراد مقادیر زیادی ارز خریدند و نگهداری کردند. احتکار ارز باعث افزایش تقاضا و کاهش عرضه شد. در نتیجه، ارزش ارزهای خارجی دوباره افزایش پیدا کرد.
در این راستا سازمان مالیاتی با هدف کنترل ارزش پول ملی و ارز خارجی و همچنین شناسایی خریداران و فروشندگان حرفهای ارز و پیشگیری از انباشت ارزهای سرگردان، اقدام به وضع قوانین مالیاتی برای این افراد نمود.
یکی از اقداماتی که سازمان امور مالیاتی با پیادهسازی آن قصد دریافت مالیات ارز عادلانه و ایجاد شفافیت در نظر دارد، اجباری کردن صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی با الگوی ارز است که خریدار بایستی طبق محاسبات و تعرفهی موجود اقدام به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده کند. این مبلغ مالیات را خریدار به فروشنده پرداخت میکند و فروشنده موظف است طبق زمانهای مقرر و مطابق با تقویم مالیاتی اظهارنامه خود را به سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم نماید.
در استفاده از الگوی فروش ارز صورتحساب الکترونیکی، نکاتی باید رعایت شود که در ادامه به نکات مهم الگوی فروش ارز اشاره میکنیم.
تمام واحدهای صرافی و بانکهایی که مجوز مبادله ارز دارند، ملزم به ثبت و ارسال صورتحساب الکترونیکی هنگام فروش ارز هستند. همچنین، اطلاعات هویتی خریدار (اعم از حقیقی، حقوقی، یا اتباع خارجی) باید مطابق ضوابط مشخص ثبت شود.
مالیات بر ارزش افزوده تنها به تفاوت نرخ خرید و فروش ارز تعلق میگیرد، نه بر کل مبلغ معامله. نرخ فروش نیز باید مطابق نرخ رسمی بانک مرکزی در تاریخ صدور صورتحساب درج شود.
اگر خریدار تبعه غیر ایرانی باشد و فاقد کد فراگیر اتباع خارجی باشد، ثبت شماره گذرنامه وی در صورتحساب الکترونیکی الزامی است.
برای دسترسی به مقالات سایت معتمد من، میتوانید به قسمت مقالات آموزشی برای دریافت اطلاعات بیشتر مراجعه کنید.