۲۸ تیر ۱۴۰۴
سازمان امور مالیاتی کشور، با هدف تحقق عدالت مالیاتی و افزایش شفافیت در فرآیند تبادل اطلاعات، سامانهی واکنش به اطلاعات ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر را راهاندازی کردهاست. این سامانهی الکترونیکی به ما مودیان مالیاتی این امکان را میدهد که به اطلاعات ارسالی از سوی نهادهای ثالث، دسترسی داشته باشیم و در صورت نیاز، نسبت به آنها واکنش مناسب نشان دهیم. در این مقاله با این سامانه بیشتر آشنا میشویم.
برای دسترسی به این سامانه، کافی است به درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir مراجعه کنیم. سپس از زیرشاخهی «اطلاعات موضوع ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر»،گزینهی «سامانهی واکنش به اطلاعات» را انتخاب کرده و وارد سامانه شویم.
این سامانه، درواقع سامانهای برای ثبت بازخورد ذینفعان دادههاست. در این ساختار، فردی که اطلاعات را اظهار میکند (طرف اول) با شخصی که اطلاعات به او مربوط میشود (طرف دوم) در تعامل هستند. ما بهعنوان طرف دوم، موظف هستیم کارتابل خود را بهصورت دورهای بررسی کنیم و در صورت مشاهدهی مغایرت، عدم پذیرش خود را ثبت نماییم.
نکتهی مهم این است که برای ثبت واکنش، محدودیت زمانی وجود ندارد. بهمحض مشاهدهی دادهی نادرست، میتوانیم نسبت به آن واکنش نشان دهیم. البته لازم است توجه داشته باشیم که ثبت اطلاعات خلاف واقع از سوی طرف اول، طبق قانون مجازات اسلامی و قانون مقابله با فساد، جرم محسوب میشود.
هر شخص حقیقی یا حقوقی که در سامانههای مالیاتی اقدام به ثبت اطلاعات میکند. از جمله ثبتکنندهی معاملات فصلی یا صادرکنندهی بارنامه.
شخصی که اطلاعات مربوط به او از طرف اول در سامانههای مالیاتی ثبت شده است. ما بهعنوان ذینفع، در این جایگاه قرار داریم.
__فایل_راهنما_سامانه_واکنش_ذی_نفع_
برای انجام سریع و حرفهای کارهای مالیاتی خود، همین حالا در پنل معتمد من ثبتنام کنید!
مشاوره تخصصی + انجام تمام مراحل مالیاتی + آسودگی خیال
کارهای مالیاتی خود را به ما بسپارید و با اطمینان پیش بروید