اخبار

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، سید محمد هادی سبحانیان – رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور- با صدور بخشنامه‌ای نحوه بخشودگی جرایم موضوع ماده ۲۲ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان و جریمه‌های موضوع بند (ب) ماده ٣٦ و ماده ۳۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده دوره زمستان ١٤٠٢ و بهار ١٤٠٣ را تشریح کرد.

مطابق مفاد این بخشنامه، به استناد ماده ۲۲ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، در صورتی که عدم انجام تکالیف قانون مذکور خارج از اختیار مودی بوده باشد، جرایم موضوع این ماده تا ۱۰۰ درصد بخشوده می‌شود.

همچنین درصورتی که اشخاص مشمول نسبت به مسترد نمودن مجدد یا مسترد نمودن اظهارنامه زمستان ۱۴۰۲ تا ۱۰ آذر و اظهارنامه بهار ۱۴۰۳ تا ۲۰ آذرماه اقدام و نسبت به پرداخت و یا ترتیب پرداخت مالیات بر ارزش افزوده متعلق تا ۲۶ آذر اقدام نماید یا فاقد بدهی باشند، از ۹۰ تا ۱۰۰ درصد بخشودگی برخوردار خواهند شد.

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، بخشنامه «نحوه اجرای احکام مالیاتی مرتبط با قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» در راستای اجرای مفاد قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول و پس از اعلام تکالیف مرتبط با دفاتر اسناد رسمی ناظر بر نحوه اجرای احکام مالیاتی این قانون به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و با هدف ایجاد وحدت رویه در ادارات امور مالیاتی سراسر کشور ابلاغ شده است.

بر اساس مفاد این بخشنامه، هرگونه نقل‌وانتقال عرصه و اعیان به مأخذ ارزش معاملاتی به نرخ (۵%) و حق واگذاری محل (حق کسب و پیشه یا سرقفلی یا حقوق ناشی از موقعیت تجاری و اداری) اعم از اینکه توأم با انتقال مالکیت باشد یا جدا از آن، به مأخذ وجوه دریافتی اعلامی مالک یا صاحب حق به نرخ (۲%) در تاریخ انتقال رسمی، مشمول مالیات می‌باشد که توسط دفاتر اسناد رسمی محاسبه و وصول می‌شود.

چنانچه مودی، مالیات محاسبه‌شده را نپردازد و یا معامله از مصادیق معاملات موضوع مواد (۶۶) یا (۱۱۹) قانون مالیات‌­های مستقیم یا معاملات غیرمشمول یا معاف باشد، دفاتر اسناد رسمی قبل از ثبت معامله، موضوع را ضمن ارائه اسناد و مدارک با اولویت روش سیستمی، از اداره امور مالیاتی ذیربط برای تایید صحت موضوع، استعلام می‌­نمایند. اداره ذیربط نیز مکلف است حداکثر ظرف ۲۰ روز از تاریخ استعلام نسبت به پاسخ با اولویت روش سیستمی اقدام نماید.

شرکت «معتمد ملل شريف» افتخار داشت در نشستی که با هماهنگی اداره کل امور مالیاتی شمیرانات و با حضور اعضای اتحادیه طلا فروشان و شرکت‌های معتمد مالیاتی برگزار شد، شرکت کند. این جلسه با حضور غلامرضا جنتی، سرپرست اداره کل امور مالیاتی شمیرانات؛ اشکان هراتی، سرپرست مرکز تنظیم مقررات نظام پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان و امیر احمد افشاری بقا، نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر شمیرانات، در تاريخ بيستم آبان ماه ۱۴۰۳ و در محل پاساژ قائم تهران برگزار شد.

در این نشست به اهمیت اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان برای صنف محترم طلا و لزوم صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی توسط ایشان پرداخته شد. همچنین کسبه محترم با خدمات مالیاتی شرکت‌های معتمد و ظرفیت‌های آنان در راستای تسهیل این قانون آشنا شده و به سوالات و ابهامات آنان در این خصوص پاسخ داده شد.

  با عنایت به ماده (۳) قانون تسهیل تکالیف مؤدیان جهت اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، امکان اصلاح یا تکمیل و مسترد نمودن اظهارنامه پیش‌فرض مالیات بر ارزش‌افزوده دوره مالیاتی تابستان سال ۱۴۰۳ تا تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۹ برای مؤدیان محترم از طریق «اظهارنامه پیش‌فرض» در سامانه مؤدیان فراهم می‌‏باشد؛ لذا به مؤدیان محترم توصیه می‌شود در اولین فرصت ممکن نسبت به اصلاح یا تکمیل و مسترد نمودن اظهارنامه اقدام و آن را به روزهای پایانی موکول ننمایند. همچنین امکان دریافت قبض نیز در صفحه ثبت‌نهایی اظهارنامه پیش‌فرض فراهم شده است.

در تاریخ ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۳، شرکت معتمد ملل شریف با افتخار میزبان کارگاه آموزشی ویژه‌ای بود که با هدف معرفی قانون پایانه فروشگاهی و صدور صورتحساب الکترونیک و ایجاد فرصت‌های تعامل و یادگیری برای مودیان و علاقه‌مندان برگزار شد. در این کارگاه، شرکت‌کنندگان ضمن آشنایی با مفاهیم این قانون، با راهکارهای نرم‌افزاری معتمد من آشنا شدند و فرصتی برای آشنایی بیشتر با قابلیت‌ها و مزایای محصولات این شرکت پیدا کردند.

این رویداد که در محل ایستگاه نوآوری شریف برگزار شد، با استقبال قابل توجهی از سوی علاقه‌مندان و شرکت‌های مستقر در ایستگاه نوآوری شریف همراه بود و بستری فراهم نمود تا حضار از نزدیک با امکانات راهکارهای مالیاتی معتمد من آشنا شوند و پرسش‌های خود را با کارشناسان معتمد ملل شریف در میان بگذارند. یکی از اهداف اصلی این کارگاه، تشریح مواد قانون برای اشخاص حقوقی و تکالیف آن‌ها در قبال این قانون بود.

شرکت معتمد ملل شریف از تمامی عزیزانی که با حضور ارزشمند خود ما را همراهی کردند، قدردانی می‌کند و متعهد است که با تلاش و نوآوری مداوم، تجربه‌ای مطلوب در زمینه تسهیل امور مالیاتی برای مودیان محترم رقم بزند.

موضوع این کارگاه آموزشی، قانون پایانه فروشگاهی و صدور صورتحساب الکترونیک است.

سرفصل‌های آموزشی این کارگاه عبارتند از:

  • معرفی سامانه مودیان، کارپوشه و حد مجاز دوره مالیاتی
  • بررسی مزایا و تسهیلات اجرای قانون و پیامدهای استنکاف از اجرای قانون
  • بررسی صورتحساب الکترونیک، روش‌های ارسال و وظایف فروشنده و خریدار در قبال آن
  • مزایای استفاده از خدمات شرکت معتمد

زمان برگزاری این کارگاه، دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ بوده و در محل سالن آمفی‌تئاتر ایستگاه نوآوری شریف برگزار خواهد شد.

طبق ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی موضوع تبصره (۳) ماده ۱۶۹ اصلاحی مصوب ۱۳۹۴/۰۴/۳۱ ق.م.م اشخاص مشمول مکلفند فهرست معاملات خود را مطابق اقلام اطلاعاتی مندرج در سامانه معاملات تهیه و ارسال نمایند. فهرست معاملات حداکثر در مقاطع سه ماهه (فصلی) تهیه و تا یک ماه و نیم پس از پایان هر فصل به صورت الکترونیکی از طریق درگاه اینترنتی سازمان برای سامانه معاملات ارسال کنند

بنابراین مهلت ارسال گزارش فصلی، فصل تابستان تا ۱۵ آبان ماه می‌باشد،در حال حاضر هیچ مقرری برای تمدید گزارش فصلی اعلام نشده است .

برای راهنمایی درباره صورت معاملات فصلی و روش‌های تنظیم آن و جرائم مربوط به عدم ارسال صورت معاملات فصلی به مقاله بررسی موارد ارسال صورتحساب‌‌ها در معاملات فصلی مراجعه کنید.

بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، کلیه مصادیق خدمات درمانی انسانی از مالیات بر ارزش افزوده معاف است.

سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد: با توجه به معافیت خدمات درمانی انسانی در بند (۹) ماده (۱۲) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷ و همچنین جزء (۱) بند (ب) ماده (۹) قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده، کلیه مصادیق خدمات درمانی انسانی از تاریخ لازم‌الاجراء شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷ نیز معاف می‌باشد.

همچنین خدمات جراحی پلاستیک در صورتی که در راستای اهداف درمانی انسانی باشد، مشمول معافیت خدمات درمانی خواهد بود.

فهرست مودیان منتخب برای حسابرسی مالیات بر ارزش افزوده دوره زمستان سال ۱۴۰۲ منتشر شد.

سازمان امور مالیاتی کشور در اجرای تبصره ماده ۱۴ قانون مالیات بر ارزش افزوده، فهرست مودیان منتخب برای حسابرسی مالیات بر ارزش افزوده دوره چهارم (زمستان) سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد.

 

((فایل فهرست مودیان منتخب))

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از تمدید مهلت ارائه اظهارنامه عملکرد سال ۱۴۰۳ صاحبان مشاغل تا پایان مردادماه سال ۱۴۰۴ خبر داد.

سید محمدهادی سبحانیان: با پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور و موافقت وزارت اقتصاد و تصویب هیات وزیران در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، مهلت مقرر برای تسلیم اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۴۰۳ اصناف و مشاغل حداکثر تا تاریخ ۳۰ مردادماه ۱۴۰۴ تمدید خواهد شد.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: با عنایت به مهلت قانونی ۳۰ روزه خریدار برای واکنش به صورتحساب‌های صادره در سامانه مودیان بابت صورتحساب‌های الکترونیکی دوره تابستان و با توجه به لزوم سادگی و تسهیل تکالیف مودیان و همچنین تجربه و بازخورد مثبت دریافتی از مؤدیان، سازمان امور مالیاتی کشور در نظر دارد تا مهلت ارسال (اصلاح، تکمیل و استرداد) اظهارنامه پیش‌فرض مالیات بر ارزش افزوده دوره تابستان ۱۴۰۳ را تمدید نماید.

در خصوص مهلت زمانی صدور و ثبت صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان

با عنایت به مصوبات کارگروه راهبری سامانه بدینوسیله اعلام می‌دارد:

از تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۱۵ حداکثر فاصله زمانی تاریخ صدور صورتحساب الکترونیکی تا تاریخ ارسال و ثبت آن در سامانه مودیان ۱۲ روز می‌باشد.

  •        تماس از شهرستان: 09912150640

    کلیه حقوق مادی و معنوی برای معتمد ملل شریف محفوظ است
  • ×