۲۲ تیر ۱۴۰۴
سامانه پرداخت قبض مالیاتی payments.tax.gov.ir، سامانهای است که توسط سازمان امور مالیاتی کل کشور، با هدف ارائه خدمات الکترونیکی، در زمینه پرداخت قبوض مالیاتی، راه اندازی شده است. نحوه پرداخت قبض مالیاتی به صورت الکترونیکی، از طریق ورود به سایت این سامانه و وارد کردن شناسه ۳۰ رقمی نسیم میباشد. داشتن شناسه ۳۰ رقمی نسیم، از جمله موارد مهم و ضروری، هنگام استفاده از سامانه پرداخت قبض مالیاتی است.
بر اساس قانون مالیاتهای مستقیم (مصوب ۱۳۴۵)، مالیات انواع مختلفی دارد. این موارد شامل مالیات بر درآمد، مالیات بر اجاره و سایر موارد قانونی است. اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی (مقیم داخل یا خارج) مشمول این قانون هستند. همچنین هر شخص غیرایرانی که در ایران درآمد کسب کند، شامل این قانون میشود. این افراد موظفند مالیات مربوطه را به دولت پرداخت کنند. در صورت عدم پرداخت، جریمه خواهند شد.
بر همین اساس، افراد مشمول مالیات، بر مبنای این قانون، باید سالانه، پس از پر کردن اظهارنامه مالیاتی و اطلاع از مالیات تعلق گرفته، نسبت به پرداخت مالیات خود، اقدام نمایند. در گذشته، متقاضیان صدور قبض مالیاتی و پرداخت آن، باید به صورت حضوری به مراجع ذی صلاح، مراجعه مینمودند. در سالهای اخیر، سازمان امور مالیاتی برای تسهیل پرداختها، سامانهای به آدرس payments.tax.gov.ir راهاندازی کرده است. این سامانه روش پرداخت مخصوص به خود را دارد. مراحل پرداخت در این سیستم به صورت اختصاصی طراحی شدهاند.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، به معرفی سامانه پرداخت قبض مالیاتی payments.tax.gov.ir بپردازیم؛ سپس، نحوه پرداخت قبض مالیاتی را از طریق ورود به سایت آن توضیح دهیم و نکات مهم استفاده از این سایت را بگوییم.
همانگونه که گفتیم، قانون مالیاتهای مستقیم، افراد مشمول مالیات و انواع آن را مشخص نموده است. بر اساس این قانون، مالیاتها به دو دسته مالیات مستقیم و غیر مستقیم، تقسیم میشوند که هر کدام، انواع مخصوص به خود را دارند. مالیات بر درآمد و دارایی، از انواع مالیاتهای مستقیم و مالیات بر واردات یا مالیات بر فروش کالا و خدمات مصرفی، از مصادیق مالیاتهای غیر مستقیم میباشند. افراد مشمول انواع مالیات، سالانه، باید نسبت به پرداخت آن اقدام نمایند.
از آنجا که دریافت مالیات، توسط دولت، نقش بسیار مهمی در کسب درآمد برای این شخص حقوقی دارد، دولت، در راستای بهبود و ایجاد نظم در امور مالیاتی، در سال ۱۳۸۱، اقدام به تاسیس سازمان امور مالیاتی کشور نمود. این سازمان، وابسته به وزارت اقتصاد و دارایی بوده و دارای شرح وظایف و اهداف مشخصی است. وظایف سازمان امور مالیاتی، شامل مواردی همچون، صدور قبض مالیاتی، دریافت مالیات، استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی، استعلام بدهی و پرونده مالیاتی و سایر موارد مرتبط میباشند.
همانگونه که گفتیم، دریافت مالیات و صدور قبض مالیاتی، از جمله وظایف سازمان امور مالیاتی کشور است. این سازمان، در راستای تسهیل پرداخت قبض مالیاتی، اقدام به راه اندازی سامانه پرداخت قبض مالیاتی payments.tax.gov.ir نموده است. متقاضیان میتوانند، با ورود به سایت سامانه، از خدمات سامانه پرداخت قبض مالیاتی استفاده کرده و قبض مالیاتی خود را پرداخت نمایند. سامانه پرداخت قبض مالیاتی payments.tax.gov.ir، علاوه بر پرداخت قبض مالیات، دارای امکانات دیگری نیز میباشد که عبارتند از:
در این بخش، خدمات الکترونیکی همچون ثبتنام اظهارنامه مالیاتی عملکرد اشخاص حقیقی و حقوقی، خلاصه پرونده الکترونیکی، فهرست مالیات حقوق الکترونیکی، اظهارنامه مالیات اجاره املاک، در دسترس متقاضیان میباشد. اشخاص میتوانند، پس از ورود به سایت سامانه، با انتخاب این گزینه از سمت راست صفحه، از خدمات آن، بهرهمند شوند.
در بخش مربوط به سایر خدمات مالیاتی، متقاضیان، میتوانند، پس از ورود به سایت سامانه و انتخاب این گزینه از سمت راست صفحه، از خدمات الکترونیکی همچون، صدور صورتحساب الکترونیکی، جهت اطلاع از میزان مالیات متعلقه، درخواست ابلاغ الکترونیک، استعلام بدهی مالیاتی، استعلام وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی شرکتها، نشانی ادارات امور مالیاتی و سایر موارد موجود، استفاده نمایند.
در ادامه، قصد داریم، راههای پرداخت قبض مالیاتی را معرفی کرده و در خصوص نحوه پرداخت قبض مالیاتی، از طریق سامانه پرداخت قبض مالیاتی توضیح دهیم.
در قسمت قبل، به معرفی سامانه پرداخت قبض مالیاتی payments.tax.gov.ir و امکانات آن پرداختیم. همچنین، گفتیم که سازمان امور مالیاتی، در راستای تسهیل امور مربوط به مالیات، از جمله پرداخت قبض مالیات، اقدام به راه اندازی سامانههای مختلفی نظیر درگاه ملی خدمات مالیات my.tax.gov.ir، سامانه پرداخت قبض مالیاتی payments.tax.gov.ir کرده است. پس از معرفی این سامانه، در این قسمت، قصد داریم، انواع راههای پرداخت قبض مالیات را بگوییم. نحوه پرداخت قبض مالیات، از طریق سامانه پرداخت قبض مالیات، مطابق مراحل زیر است:
ابتدا، در مرورگر خود، آدرس سامانه پرداخت قبض مالیات، یعنی، payments.tax.gov.ir را جست و جو کرده و صفحه زیر به ما نمایش داده میشود. پس از ورود به سایت سامانه، گزینه شناسه ۳۰ رقمی نسیم را انتخاب نموده و با وارد کردن شناسه ۳۰ رقمی قبض مالیات خود و تصویر امنیتی، گزینه بررسی شناسه قبض نسیم را انتخاب کنید.
در این مرحله، اطلاعات قبض مالیات نمایش داده میشود. اگر اطلاعات صحیح باشند، گزینه تایید را انتخاب کنید. سپس به درگاه پرداخت منتقل میشوید. در این مرحله میتوانید با وارد کردن شناسه ۳۰ رقمی، پرداخت را انجام دهید.
از دیگر روشهای پرداخت قبض مالیات، پرداخت به صورت حضوری و پرداخت قبض مالیات از طریق سامانه پرداخت سازمان امور مالیاتی کشور است. در پرداخت قبض مالیات به صورت حضوری، متقاضی میتواند به ادارات مربوط به امور مالیات، مراجعه کرده و از طریق دستگاه کارتخوان موجود، اقدام به پرداخت مالیات متعلقه نماییم و مفاصای حساب مالیات خود را دریافت کنیم. پرداخت قبض مالیات، از طریق سامانه امور مالیاتی کشور، مطابق مراحل زیر می باشد:
ابتدا، آدرس tax.gov.ir را در مرورگر خود، جست و جو نموده تا به صفحهای مشابه صفحه زیر هدایت شوید. سپس، از قسمت پایین صفحه روی گزینه پرداخت الکترونیک مالیات کلیک نمایید.
سپس، روی سایر خدمات مالیاتی کلیک کرده و روی گزینه استعلام بدهی مالیاتی کلیک میکنیم.
پس از ورود به داشبورد مالیاتی، میتوانید از بخش درخواستها یا گزینه استعلام بدهی (که در وسط صفحه قرار دارد) استفاده کنید تا به صفحه مورد نظر وارد شوید.
در این بخش، میتوانیم به فهرست بدهیها، قبوض بدهی و بدهیها به تفکیک سال درسترسی داشته باشیم.
همچنین، میتوانیم در داشبورد مالیاتی با کلیک بر روی پرداخت قبضهای مالیات، به منوهای صدور قبض، پرداخت قبضهای مالیاتی، مشاهده قبضهای پرداختی دسترسی داشته باشیم.
در تصویر زیر، میتوانیم منوها را مشاهده کنیم.