تحلیل جدول الف اظهارنامه ارزش افزوده پاییز ۱۴۰۳ تحلیل جدول الف اظهارنامه ارزش افزوده پاییز ۱۴۰۳

تحلیل جدول الف اظهارنامه ارزش افزوده پاییز ۱۴۰۳

۲۴ بهمن ۱۴۰۳

اظهارنامه ارزش افزوده چیست؟

اظهارنامه ارزش افزوده سندی است که توسط کسب‌وکارها و فعالان اقتصادی به مراجع مالیاتی ارائه می‌شود. این اظهارنامه شامل اطلاعات مربوط به فروش کالا و خدمات، خریدها و مالیات ارزش افزوده دریافتی و پرداختی است. هدف اصلی این سند، محاسبه و اعلام مالیات بر ارزش افزوده است که باید پرداخت شود یا تسهیلات مالیاتی که کسب‌وکار می‌تواند دریافت کند.

اجزای کلیدی اظهارنامه ارزش افزوده:

۱. فروش کالا و خدمات: مجموع فروش‌های مشمول مالیات.
2. خریدهای مشمول مالیات: مجموع خریدهایی که مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شده است.
3. مالیات بر ارزش افزوده دریافتی: مالیات جمع‌آوری‌شده از مشتریان.
4. مالیات بر ارزش افزوده پرداختی: مالیاتی که کسب‌وکار به تأمین کنندگان پرداخته است.
5. فروغ مالیاتی: تفاوت بین مالیات دریافتی و پرداختی که نشان‌دهنده مالیات قابل پرداخت یا قابل استرداد است.

آموزش نحوه ارسال اظهارنامه ارزش افزوده ۱۴۰۳

هدف از این مقاله، معرفی و بررسی جدول الف اظهارنامه ارزش افزوده و موارد مطرح شده در آن هست.
سازمان امور مالیاتی مهلت ارسال اظهارنامه را ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ تعیین کرده و ۲۴ بهمن ماه سامانه برای ارسال اظهارنامه باز می شود.
در کارپوشه وارد بخش «اظهارنامه پیش فرض» می‌شویم و روی «مشاهده اظهارنامه» کلیک می‌کنیم‌، و دوره «پاییز ۱۴۰۳» را از قسمت «اظهارنامه پیش‌فرض ارزش افزوده دوره» انتخاب می‌کنیم.

کارپوشه

 

مشاهده اظهارنامه

پاییز1403

 

زمانی که روی تکمیل اطلاعات کلیک می‌کنیم، وارد صفحه سوالات اظهارنامه، سپس مراحل جدول فروش و خرید و … می‌شویم.

سوالات اظهارنامه

 

الف- سوالات مربوط به فروش

با توجه به نوع کسب و کارمان باید سوالات را با بله یا خیر پاسخ دهیم.

سوال ۹ در این جدول مربوط به زمانی است که وارد اظهارنامه شده و متوجه شویم که اطلاعات بارگذاری‌شده اشتباه است. در این صورت، باید گزینه «بله» را انتخاب کرده و درخواست افزایش یا کاهش اطلاعات فروش خود را وارد کنیم.

سوال9

فقط در صورتی می‌توانیم گزینه «بله» را انتخاب کنیم که اطلاعات در اظهارنامه اشتباه بارگذاری شده باشد.

بعد از تکمیل سوالات مربوط به فروش و خرید گام بعدی «تکمیل اطلاعات تعدیلات» هست.

تکمیل اطلاعات تعدیلات

 

در این صفحه ۲ ردیف وجود دارد که تعدیلات افزایشی و کاهشی را می‌توانیم در آن اضافه کنیم.

تعدیلات افزایشی و کاهشی

سطر ۱ – تعدیلات افزایشی مالیات و عوارض ناشی از نرخ بها بابت فروش کالا و خدمات موضوع ماده (۷) و ماده (۹): این سطر از جدول بالا مربوط به فروش‌های کم اعلام‌شده می‌باشد.

سطر ۲ – تعدیلات کاهشی مالیات و عوارض ناشی از نرخ بها بابت فروش کالا و خدمات موضوع ماده (۷) و ماده (۹): این سطر از جدول بالا مربوط به فروش‌هایی است که بیش از حد اعلام شده‌اند (صورتحساب آن اشتباه بوده و فرصت اصلاح و ابطال آن از دست رفته است).

بها تعدیلات معاف (ریال): در این قسمت، فروش‌هایی که معاف از ارزش افزوده هستند و دچار تعدیل شده‌اند، نیاز به کاهش یا افزایش در اظهارنامه دارند. به‌طور مثال، فروش‌هایی که معاف از ارزش افزوده بوده‌اند و اضافه آمده‌اند، باید در ستون بها تعدیلات معاف و در سطر دوم (تعدیلات کاهشی) وارد شوند.

بها تعدیلات مشمول (ریال): در این قسمت، فروش‌هایی که مشمول ارزش افزوده هستند و دچار تعدیل شده‌اند، نیاز به کاهش یا افزایش در اظهارنامه دارند. این فروش‌ها را وارد می‌کنیم.

بطور مثال فروشی داشتیم که شامل ارزش افزوده بوده، اگر در اظهارنامه کم بود در قسمت افزایشی و اگر زیاد بود و اصلاح و ابطال نکرده بودیم در قسمت کاهشی وارد می‌کنیم.
پس از تکمیل جدول بالا و ثبت آن جدول الف (فروش) برای‌مان نمایش داده می‌شود.

اطلاعات فروش

همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، اطلاعات مربوط به فروش خالص که از سامانه مودیان بارگذاری کرده‌ایم، همراه با مالیات و عوارض فروش نمایش داده می‌شود.

سطر ۱ – این سطر شامل نرخ درصد، بهای بارگذاری‌شده از سامانه مودیان، بهای خارج از سامانه مودیان، جمع بها، و مالیات و عوارض فروش برای فروش خالص کالاها و خدمات موضوع ماده (۷) می‌باشد.

سطر ۲ – این سطر شامل نرخ درصد، بهای بارگذاری‌شده از سامانه مودیان، بهای خارج از سامانه مودیان، جمع بها، و مالیات و عوارض فروش برای فروش خالص کالاها و خدمات معاف است.

سطر ۳ – در صورتی که تعدیلات مورد نیاز را در بخش «تکمیل اطلاعات تعدیلات» وارد کرده باشیم، این سطر اطلاعات مربوط به آن را نمایش می‌دهد.

بها خارج از سامانه مودیان: در صورتی که صدور صورتحسابی از این دوره را فراموش کرده‌ایم، باید تا زمان مشخص‌شده از طرف سازمان (برای این دوره تا ۱۵ بهمن ماه) در سامانه www.tax.gov.ir بخش «معاملات فصلی» باید به‌صورت غیر تجمیعی وارد شود که شامل جریمه نیز می‌شود. حال زمان آن رسیده است که مغایرت‌گیری انجام دهیم.

ابتدا وارد کارپوشه شوید و از قسمت صورتحساب‌ها به بخش فروش داخلی بروید. سپس دوره پاییز ۱۴۰۳ را انتخاب کنید. با کلیک روی دکمه «جستجو»، صورتحساب‌های مربوط به این دوره نمایش داده می‌شوند.

فروش داخلی کارپوشه

 

فایل اکسل را دریافت کرده و جمع مبلغ فروش کالا/خدمات، که همان «مجموع صورتحساب» است، و «مالیات بر ارزش افزوده» را محاسبه می‌کنیم و با جدول الف مطابقت می‌دهیم.
در صورت مغایرت داشتن در قسمت تکمیل اطلاعات تعدیلات آن را وارد می‌کنیم.

خروجی فایل اکسل

که در اینجا جمع مالیات ارزش افزوده با مالیات و عوارض فروش در جدول الف مطابقت دارد.

 

  • کلیه حقوق مادی و معنوی برای معتمد ملل شریف محفوظ است
  • ×