سوالات متداول

درآمدهایی که ناشی از فروش کالا و خدمات نیست نیاز به ثبت صورت‌حساب ندارد؛ مانند سود سهام، سود اوراق مشارکت، سود سپرده بانکی.

براساس دستورالعمل صدور صورت‌حساب الکترونیک، فاصله زمانی صدور و ارسال صورت‌حساب نباید بیشتر از یک هفته باشد.

واحدهای اندازه‌گیری توسط سازمان امور مالیاتی تعریف می‌شود. درصورتی که واحد اندازه‌گیری موردنظر مودی جزو واحدهای اندازه‌گیری تعریف‌شده توسط سازمان امور مالیاتی نیست، می‌توانند درخواست خود را به صورت مکتوب به سازمان امور مالیاتی ارسال نموده و یک رونوشت به شرکت بزنند تا ما هم پیگیری کنیم.

فروش سهام نیاز به ثبت صورت‌حساب ندارد.

در حال حاضر اصلاح، ابطال یا برگشت از فروش یک صورت‌حساب محدودیت زمانی ندارد. فقط باید توجه داشت که تاریخ اصلاح، ابطال یا برگشت از فروش باید در بازه زمانی مجاز برای ثبت صورت‌حساب باشد.

در خصوص شناسه کالا/ خدمت عمومی، امکان استفاده از یک شناسه کالا/ خدمت در چند ردیف از صورت‌حساب الکترونیکی وجود دارد لیکن در خصوص استفاده از شناسه کالا/خدمت اختصاصی چنین امکانی وجود ندارد و در هر صورت‌حساب الکترونیکی در هر ردیف، صرفا از یک شناسه کالا/خدمت اختصاصی میتوان استفاده نمود.

بله؛ می‌توان بر روی یک صورت‌حساب چند اصلاح یا برگشت از فروش ثبت نمود؛ فقط باید توجه داشته باشید که در هر صورت‌حساب اصلاحی مرجع باید آخرین صورت‌حساب اصلاحی یا برگشت از فروش ثبت شده باشد و نباید مرجع را صورت‌حساب اولیه در نظر گرفت.

درصورت‌حساب برگشت از فروش تعداد/ مقدار اشاره به مقدار باقیمانده معامله بعد از اعمال برگشتی اشاره دارد؛ به عنوان مثال فرض کنید در یک صورت‌حساب ۵ عدد از یک کالا فروخته شده و بعد از مدتی ۳ عدد از این کالا برگشت داده شده، در این حالت درصورت‌حساب برگشت از فروش تعداد/ مقدار باید عدد ۲ ثبت شود.

خیر؛ امکان ثبت برگشت از فروش بر روی صورت‌حساب‌های صادراتی وجود ندارد و درصورت رخداد چنین حالتی باید صورت‌حساب اصلاحی با مقادیر جدید ثبت شود.

تفاوت صورت‌حساب الکترونیکی نوع اول و دوم در ضرورت درج اطلاعات خریدار است. در معاملات فعالان اقتصادی با یکدیگر (B2B) که درج اطلاعات کامل خریدار الزامی است، صورت‌حساب الکترونیکی باید از نوع اول صادر شود. درصورت‌حساب الکترونیکی نوع دوم (فروش به مصرف‌کننده نهایی) درج اطلاعات خریدار درصورت‌حساب الکترونیکی ضروری نمی‌باشد.

تاکنون هفت الگو برای صورت‌حساب الکترونیکی نوع اول درنظر گرفته شده‌است که شامل: ۱-فروش ۲-فروش ارزی ۳-طلا، جواهر و پلاتین ۴-قرارداد پیمانکاری ۵-قبوض خدماتی ۶-بلیط هواپیما ۷-صادرات ‌می‌باشد. سند «دستورالعمل صدور صورت‌حساب الکترونیکی» در ‌درگاه سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی ‌‌intamedia.ir‌ در بخش پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان‌، گزینه آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها قابل بهره‌برداری می‌باشد. هرگونه تغییر در الگوها، در سند فوق‌الذکر درج خواهد شد؛ لذا ضروری است از آخرین نسخه سند برای صدور و ارسال صورت‌حساب الکترونیکی به سامانه مودیان استفاده شود.

ساختار شماره منحصر‌به‌فرد مالیاتی از چهار مولفه با طول ثابت تشکیل شده‌است؛ طول شماره منحصر‌به‌فرد مالیاتی ۲۲ کاراکتر و به صورت ثابت می‌باشد. مولفه‌های شماره مالیاتی، شامل شناسه یکتای حافظه مالیاتی (با طول ثابت ۶ کاراکتر)، تاریخ ثبت صورت‌حساب در حافظه مالیاتی (به صورت Hex با طول ثابت ۵ کاراکتر، سریال داخلی صورت‌حساب حافظه مالیاتی(به صورت Hex با طول ثابت ۱۰ کاراکتر) و رقم کنترلی (تولید شده با الگوریتمVerhoeff). جزئیات آن در سند «قالب شناسه یکتای حافظه مالیاتی و شماره منحصر‌به‌فرد مالیاتی» در درگاه سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی ‌‌intamedia.ir‌ ‌در بخش پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان‌، گزینه آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها قابل بهره‌برداری می‌باشد.

  • شرکت معتمد ملل شریف در آبان ماه 1402 با هدف ارائه راهکارهای نوآورانه و تکیه بر فناوری‌های نوین برای ارائه خدمات مالیاتی و تسهیل امور مالیاتی مودیان تاسیس شد. این شرکت با بهره‌مندی از کادر مجرب و توانمند متشکل از فارغ‌التحصیلان و اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و با بهره‌مندی از حمایت‌های موسسه اعتباری ملل، با ارائه سبد متنوعی از راهکارهای نرم‌افزاری با نام تجاری معتمد من، ارسال صورتحساب‌های الکترونیکی را برای مودیان تسهیل می‌کند.​

    کلیه حقوق مادی و معنوی برای معتمد ملل شریف محفوظ است
  • سامانه پاسخگویی معتمد من

    سامانه پاسخگویی معتمد من