متن و تصویر اطلاعیه شماره ۳۹ سازمان امور مالیاتی کشور به شرح زیر است:
با عنایت به سوالات و ابهامات مودیان محترم مالیاتی در خصوص چگونگی صدور صحیح صورتحسابهای الکترونیکی با الگوی شماره ۲ (الگوی ارز) به استحضار میرساند؛ براساس قواعد مندرج در (سند دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی) ، ضروری است هنگام صدور صورتحساب نکات زیر مورد توجه قرار گیرد:
- برای فروش ارز به صورت اسکناس برای هر نوع ارز (دلار، یورو،…)، میبایست صرفا در یک ردیف و با شناسه (عمومی یا اختصاصی) خدمت فروش ارز به صورت اسکناس در صورتحساب الکترونیکی ثبت شود.
- برای فروش ارز به صورت حواله برای هر نوع ارز (دلار، یورو،…)، میبایست در یک ردیف شناسه (عمومی یا اختصاصی) خدمت فروش ارز به صورت حواله و در ردیفهای بعدی کارمزدهای مربوطه با شناسههای (عمومی یا اختصاصی) حقالعمل ارزی فروش ارز به صورت حواله و حقالعمل ریالی فروش ارز به صورت حواله در صورتحساب الکترونیکی ثبت گردد.
- در صدور صورتحساب الکترونیکی ارز (الگوی ۲) میبایست از شناسههای مرتبط با خدمات فروش ارز که در سامانه دریافت شناسه کالا/خدمت به نشانی stuffid.tax.gov.ir بارگذاری گردیده، استفاده گردد.
- نرخ برابری ارز با ریال، نرخ فروش ارز بر اساس نرخ اعلامی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در زمان صدور صورتحساب الکترونیکی میباشد.
- مقدار فیلد (تفاوت نرخ خرید و فروش ارز/ کارمزد فروش ارز)، به ازای یک واحد فروش ارز محاسبه و در صورتحساب الکترونیکی ثبت شود.
- مبلغ کل کالا/خدمت در صورتحساب از محاسبه مجموع (مبلغ قبل از تخفیف) (مبلغ ارز فروخته شده به ریال)، مبلغ مالیات بر ارزش افزوده،مبلغ سایر مالیات و عوارض و همچنین مبلغ سایر وجوه قانونی به دست میآید.
Os = Es + Ks + Ks2 + Ks3
os : مبلغ کل کالا/خدمت؛
Es : مبلغ قبل از تخفیف؛
Ks : مبلغ مالیات بر ارزش افزوده؛
Ks2 : مبلغ سایر مالیات و عوارض؛
Ks3 : مبلغ سایر وجوه قانونی.
- مأخذ محاسبه مالیات بر ارزش افزوده تفاوت نرخ خرید و فروش ارز/ کارمزد فروش ارز در میزان ارز میباشد.
- تمامی مبالغ مندرج در صورتحسابهای الکترونیکی برای همه انواع الگوها از جمله الگوی فروش ارز بر حسب ریال محاسبه و درج گردد.
تصویر اطلاعیه سازمان امور مالیاتی :